Főkulcsos zárrendszer

főkulcsos zárrendszer

Egykulcsos zárrendszer

Főkulcsos zárrendszer : Mindenkinek ismerős érzés lehet, hogy hazaérkezve kikotorásszuk a táskánkból vagy a zsebünkből a kulcscsomót és elkezdjük bogarászni először a kapu kulcsot, majd elérve a lakáshoz a bejárati ajtó kulcsát. Ha autónk is van a garázskapu kulcsot is elő kell kutatnunk. Vannak azonban olyan zárrendszerek, melyeket egyetlen kulccsal ki lehet nyitni.

Ezzel búcsút mondhatunk a nehéz, zsebeket lehúzó kulcscsomóknak. Az egykulcsos zárrendszer a rendszerben lévő zárbetétek azonos kódolását jelenti tulajdonképpen, tehát minden betétben ugyanúgy helyezkednek el a csapok.

Ezt a rendszert van lehetőségünk különböző zárbetét típusokkal kombinálni, például egy-vagy kétoldalas zárbetét, lakatok, belső forgatógombos zárbetét, vagy öltözőszekrény zárak. A lényeg, hogy a csapok összehangolhatók legyenek.

Főkulcsos zárrendszer: Hogyan is működik?

Egy azonosan kódolt zárbetétekből és zárakból és egyfajta kulcsból áll. A kulcs szemszögéből nézve egyedi kulcsok használatosak. Az azonos kódolás annyit tesz, hogy minden egyes zárbetét belső elemeit, csapjait ugyanúgy rendezik el. A különböző kivitelű zárbetétek, lakatok és fémszerkezetzárak azonos kódolása is lehetséges.

Főkulcsos zárrendszer: Miért is jó ez?

Nem kell egy egész kulcscsomót magunknál hordoznunk, így az nem húzza le a zsebünket vagy a táskánkat. Egy kulcs könnyedén elfér egy zsebben is. Mivel egy kulcs kell mindenhová, egyszerűbb dolgunk van mégis ugyanolyan biztonságosak a zárjaink. Kombinálható főkulcsos zárrendszerrel is.

Ha elvesztettük a kulcsunkat akkor sem kell aggódnunk, nincs szükség zárcserére, ugyanis az azonos zárlatú rendszerek annyiszor kódolhatók újra, ahány zárbetétet vásároltunk a rendszerhez.

Családi házak esetében azért is célszerű ilyen egykulcsos zárrendszert alkalmazni, mivel egyetlen kulcsot kell használnunk a kertkapun, a garázsban és a bejárati ajtón is, így sokkal kényelmesebbé de nem kevésbé biztonságossá válik az ajtók működtetése. Ezekbe a rendszerekbe bevonhatóak a lakatok valamint a cserélhető rendszerrel rendelkező postaládák is.

Tehát akinek már elege van a folyamatos kulcs keresgélésből, annak mindenképpen érdemes elgondolkoznia egy ilyen egykulcsos zárrendszer kialakításán, hogy megkönnyítse a mindennapjait.

Azonnali segítség Zárcsere, zárszerelés esetén

+36-30-827-33-60 vagy +36-70-237-74-71 éjjel-nappal!

Zárszerelés

Minden nap
0-24 elérhetőek
vagyunk.
Budapesten és
Pest megyében.