Kilincs, avagy ami az ajtózár mellett van 2. rész

biztonsági ajtó zárcsere

Kilincs, avagy ami az ajtózár mellett van 2. rész

Az előző cikkünk folytatása képen tovább vizsgálódunk a kilincsek világában, hogy voltaképp miért is fontos, hogy jó minőségű, masszív kilincsünk legyen ezzel kiegészítve az ajtózár védelmét.

Többpontos ajtózárnál

A többpontos ajtózárral szerelt ajtótípusokhoz nem mindegy milyen kilincset szerelünk fel. Csakis olyan típusú kilincset választhatunk, melyet lehet felfelé is mozdítani, mivel a többpontos ajtózárral ellátott ajtókat csak úgy tudjuk bezárni, ha felhúzzuk a kilincset.

Az ilyen típusú kilincsben azonban nem szabad rugónak lennie, mert az meggátolná a felfelé mozgatást. Ha mindenképpen olyan típus nyerte el külsőleg a tetszésünket, melyben van rugó, akkor ezt a rugót el kell belőle távolítani, amit természetesen szakemberre kell bíznunk.

Ablak kilincs: Mint az ajtóknál is általában, az ablakok kilincseinek választása kapcsán is a külső tulajdonságok kerülnek előtérbe. Természetesen itt is vannak biztonságosabb és kevésbé hatékony modellek is. Természetesen itt sem vehetünk akármilyen kilincset, ha cseréről van szó, fontos tudni, hogy milyen átmérőjű tengelyre van szükség az ablakban lévő rúdzárhoz. Ezeknek a hossza általában 32 vagy 35 mm, átmérőjük pedig 6 vagy 7 mm.

Jobbos vagy balos? Az ablakoknál is felmerül a kérdés, hogy jobbos vagy balos? Természetesen itt is van lehetőség mindkét oldalra való nyílásra. Ezt vásárlás előtt érdemes megnéznünk, mivel vannak olyan típusok, melyek kialakításuktól miatt jobbos és balos kivitelben is készültek.

Milyen felületkezeléssel? Vannak különböző felületkezelési lehetőségek is, mellyel kapcsolatban mindig érdemes a szakember véleményét kikérni. Ilyen felületkezelések például: eloxálás, porfestés, PVD eljárás, lakkozás, csiszolás

Mivel minden nyílászárónál és a bele való zárak, kilincsek választásával otthonunk biztonságát szeretnénk megerősíteni, mindenféleképpen kérjünk tanácsot akár több szakembertől is, hogy mely eszközökkel lehet a leghatékonyabban kirekeszteni a besurranó tolvajokat és védhetjük meg értékeinket.

Azonnali segítség Zárcsere, zárszerelés esetén

+36-30-827-33-60 vagy +36-70-237-74-71 éjjel-nappal!

Zárszerelés

Minden nap
0-24 elérhetőek
vagyunk.
Budapesten és
Pest megyében.