Mire jó a hevederzár

hevederzár

Mire jó a hevederzár

Mire jó a hevederzár? Amit a hevederzárról tudni érdemes. :

Mire jó egyáltalán a hevederzár?

Mire jó a hevederzár : A hagyományos kilincses zárak az erőszakos behatolás ellen nem védenek, egy pár jól irányzott rúgással könnyen beszakíthatók. Hiába a modern kivitelezés, ha egy rúgással már bent is van a betörő.
A hevederzár lényege, hogy a reteszei a falba zárva tartják meg az ajtót, ezáltal ellenáll a feszítésnek, berúgásnak. Ez mondhatni egy olcsóbb biztonsági védekezési módszer.

A modern, több ponton záródó ajtók biztonságáról a gyártók ódákat zengnek, de ezek sajnos kevés védelmet nyújtanak számunkra, ugyanis ez a rugalmas műanyag hamar megadja magát az erőszakos behatolásnak, a fa ajtóknál pedig a pici csavarral rögzített alumínium öntvényből készült ellendarabok könnyedén eltörnek. Legjobb megoldás az acél szerkezetű ajtó, acél tokkal, felső és oldalsó tokba reteszelő zárral.

Milyen legyen a hevederzár iránya?

Ez teljes mértékben az ajtó típusától függ. Egyszárnyú ajtók esetében legtöbbször elegendő egy egyszerű, vízszintes hevederzár, amennyiben a fal is kellőképpen megtartja az ajtót egy esetleges erőszakos behatolásnál.
Kevésbé jó állapotú, vékony ajtóknál ajánlott kereszt irányú hevederzárat szerelni.
A függőleges zárat akkor esedékes, ha valamilyen akadály miatt a vízszintes zár nem szerelhető fel. Ez a típus a födémbe és a padlóba zár.
A kereszt irányú hevederzárat inkább kétszárnyú ajtóknál szoktuk ajánlani, mivel ez kevésbé stabil, könnyen felfeszíthető. Ezzel a típusú hevederzárral körülbelül az egyszárnyú ajtóhoz hasonló biztonsági szintet kapunk.

Hevederzár vásárlásakor szükséges az ajtólap szélességének és vastagságának ismerete, ugyanis a szélesség fogja meghatározni a hevederzár hosszát.
A leggyakoribb méret 850 mm, de kapható még 800,900 és 1000 mm-es nagyságban is.
Az ajtólap vastagságán pedig a zárat működésbe hozó fogaskerekes zárbetét hossza függ. Ebből az általános méret 30/55 mm, ez az általános 4-4,5 cm vastag ajtókhoz illik.

A hevederzár felszerelését mindenképpen bízzuk szakemberre, ugyanis a helytelen felszerelés okozója lehet egy esetleges betörésnek.

A hevederzárban a zárbetét cserélhető, de a vásárlásnál mindenképpen ügyelni kell a méretre. A fogaskerék, hevederzár típusonként különböző lehet. Csak úgy vásároljon új zárbetétet, ha ismeri a zár pontos típusát, vagy magával viszi a régi betétet a vásárláskor, de érdemes minél jobb minőségűt választania, mivel a hevederzár védi otthonát leginkább a betörők ellen.

Mindegy tehát, hogy vízszintes, függőleges vagy esetleg kereszt irányú hevederzárat választunk, szánjuk rá az időt és energiát, hogy megfelelő típust válasszunk, ugyanis ez fogja éveken keresztül megvédeni otthonunkat.

Mire jó a hevederzár? a válasz Betörés ellen!

Hevederzár esetén hívjon bizalommal

+36-30-827-33-60 vagy +36-70-237-74-71 éjjel-nappal!

Hevederzár betörés ellen

Minden nap
0-24 elérhetőek
vagyunk.
Budapesten és
Pest megyében.