Zárcsere, avagy mikor szükséges és milyet

zár cseréje

Zárcsere, avagy mikor szükséges és milyet

Több okból kifolyólag történhet otthonunkban zárcsere, például ha egy masszív bejárati ajtónk van, de a zár már nem a régi, másik ok az is lehet, hogy véletlenül kizártuk magunkat, vagy a kulcs beletörött a zárba (higgyék el nekem, tapasztalatból tudom, hogy egy régi típusú zárba, ami már akadozik, könnyen beletörik az ember kulcsa).

Természetesen az utóbbi két esetben nem nagyon van időnk a típusokon és árakon gondolkozni, de ha biztosra akarunk menni, mindenképpen kérjük ki a szakember véleményét, hogy milyen fajta zár az, ami biztosíthatja otthonunk védelmét és még a kulcsot is nehezebb beletörni.

Ha most vásárolt lakást és biztosra akar menni, hogy csak a kulccsal rendelkezők jutnak be a lakásba, akkor érdemes körülnézni a piacon és mint minden egyéb esetben, most sem a pénztárcánk vastagsága az első.

Egy zárral kapcsolatban kettő alapkövetelmény van, melyeknek mindenképp meg kell felelni, erősnek és nehezen nyithatónak kell lennie! Ezen két tulajdonság egy záron belül két szerkezetbe biztosított, a bevésőzárba és a hengerzárbetétbe. Csak ez a két szerkezet együttes működése adja meg az a fokú biztonságot, melyet szerintem mindenki elvárna egy zártól.
Egy másik opció még a variációszám, magyarul hogy milyen fokig kombinálhatók a zárban lévő csapok. Leegyszerűsítve ez annyit tesz, hogy egy adott zárhoz hány különféle kulcs készíthető: 500, 50000 vagy 500 000.

Manapság egyre több a zár fésűs módszer alkalmazásával elkövetett betörés. Ez a régi fejlesztésű, de napjainkban is forgalomban lévő olcsó, 800 és 1500 Ft körüli betéteknél a leggyakoribb, ugyanis ezeket a betéteket még függőleges kulcsműködtetéssel és védőcsapok nélkül készítik .

A legnagyobb baj az, hogy egy zárfésű használatával könnyen feltörhető a legtöbb zár. Ilyenkor ráadásul abban sem lehetünk biztosak, hogy a biztosító fizet, mivel a behatolásnak nincsen nyoma. Érdemes tehát egy újabb fejlesztésű típust, mely jó minőségű fúrt kulcsos betét és a függőleges mozgást megakadályozza a záron belül, mivel nincs rá hely. Így természetesen a nyom nélküli feltörés lehetetlenné válik a betörők számára.
Lényeges szempont még a zárnál az is, hogy a zárbetét a takaró pajzsból pár mm-nél jobban ne lógjon ki, mert így egy fogó segítségével könnyen eltörheti oldal irányban a behatoló.

Természetesen itt is érdemes figyelmet fordítani a szakszerű beépítésre!

Gondolta volna, hogy a zárcsere hatással lehet az egészségére is? Pedig ez igaz! Hiszen ha egy olyan zárat sikerül vásárolnia, melyről meggyőződött, hogy megfelelően funkcionál, és jól lett beszerelve, biztonságérzetet nyújt, és a nyugodtabb légkör jót tesz az egészségnek.

A zárak és a betörési technikák az idő haladtával folyamatosan fejlődnek, változnak. Érdemes tehát bizonyos időközönként megnézetni a zárat egy hozzá értővel, hogy biztosak legyünk benne, mi mindent megtettünk otthonunk biztonságáért.

Zárcsere esetén hívjon bizalommal

+36-30-827-33-60 vagy +36-70-237-74-71 éjjel-nappal!

zár cseréje

Minden nap
0-24 elérhetőek
vagyunk.
Budapesten és
Pest megyében.